torstai 1. joulukuuta 2011

Oi ihana joulukuu!

Ihanaa joulukuun ensimmäistä kaikille! Vaikka ulkona on mustaa ja pimiää ku haudassa, niin sehän ei mun joulufiilistä häiritse. Tänään olin aamulla niin fiiliksissä kun sai avata ekan joulukalenterin luukun ja muutenki joulu tuntuu olevan niin paljon lähempänä kun ollaan menossa jo samassa kuukaudessa!

PB278281
PB298319

Testasin joulun ensimmäistä kahvikakkua (koska kaikki rengasvuokiin leivotut kakut kuuluu mun mielestä jouluun!). Tällainen suklaakakku ei välttämättä ole kaikkein jouluisin vaihtoehto, mutta sopii joulukakuksi hyvin niillekin jotka ei joulumausteista tykkää. Tällanen tuplasuklaakakku tuli tällä kertaa:

Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa


Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
Ota taikinasta 2/3 erilleen ja sekoita siihen ½ dl kaakaojauhetta ja 75 g hienoksi rouhittua tummaa suklaata. Jäljelle jääneeseen taikinaan sekoitetaan 50 g pieneksi paloiteltua valkosuklaata.
Ota 1,5 litran vetoinen voideltu ja jauhotettu rengas- tai muu mieluinen vuoka ja lusikoi puolet tummasta täytteestä sen pohjalle. Päälle vaalea taikina ja loput tummasta taikinasta. Paista 175 asteisessa uunissa tunnin verran. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Itse sulatin päälle tummaa ja valkoista suklaata, mutta päälle käy myös sokerikuorrute tai muu vastaava. Sairaan hyvää ja helppo ku elämä !

3 kommenttia:

  1. Ihanaa joulukuun ensimmäistä <3

    VastaaPoista
  2. tää teidän blogi kyllä takaa joulufiiliksen!:)

    VastaaPoista
  3. riikka, kiitos! :-)

    Anonyymi, tosi kiva kuulla! :-)

    VastaaPoista