maanantai 19. joulukuuta 2011

Joulu tulla jollottaa

Okei, ensinnäkin aivan järjettömän kokoinen anteeksi a) mielettömästä postaustauosta (koska yllättäen joulukiireet) ja b) ihan karseesta otsikosta! Se vaan on hyvin vaikeaa keskittyä blogiin ja jouluvalmisteluihin ja otsikoihin kun pitäis käydä kouluakin ja viettää sosiaalista elämää!

PC198497

Lähestyvästä joulusta puheenollen kaikille mattimyöhäisille jotka ei halua kierrellä täysissä kaupoissa tuntikaupalla miettimässä lahjoja tässä pieni vinkki: leivontamixit! Idea on niinkin yksinkertainen kuin että kuivat aineet kerrostetaan purkkiin, mukaan liitetään ohje ja eikun pakettiin. Tässä yksi:


Piparminttumuffinssit  -mix!
·         2 dl sokeria
·         2 dl vehnäjauhoja
·         1 tl leivinjauhetta
·         1/2 tl suolaa
·         2 tl vaniljasokeria
·         3/4 dl kaakaojauhetta
·         6-7 piparminttutikkua rouhittuna
22  2 dl minttusuklaarakeita
Ota noin 5 dl purkki. Tarkista, että purkki on puhdas ja kuiva. Laita purkin pohjalle aineet seuraavassa järjestyksessä: sokeri, piparmintturouhe, vehnäjauhot ja niihin sekoitetut leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri, kaakaojauhe ja suklaarakeet.
Ohje purkin mukaan:
 Sekoita keskenään 2 kananmunaa, 1 dl maitoa sekä 1/2 dl öljyä. Kaada purkin sisältö kulhoon ja kaada nestemäiset aineet kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa noin 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Koristele purkki nätisti ja anna lahjaksi! 

PC198501

PC188488

Tehtiin joulutorttuja tänään ja tuli niin hyviä ja voi olla että kunhan oikeesti on joulu niin muhun ei mahdu ensimmäistäkään torttua enää! Kannattaa muuten vaivautua tekemään luumuhillo torttuihin itse, maailman nopein juttu: kiehauta kuivattuja luumuja vesitilkan kanssa kunnes ne pehmenevät, lisää sopivasti sokeria (ehkä noin desilitra 200 grammaan luumuja) ja hauduttele niin kauan että hillo on sopivaa. Taivaallista eikä tämän hillon jälkeen suostu koskemaan kauppatököttiin!

Ihanaa jouluviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. ihana postaus ja tuo piparminttumuffinssimix näyttää ja kuulostaa ihanalta joululahjaidealta <3

    VastaaPoista
  2. Elina, kiitos että tykkäät ja tuo oli mustaki nii huisin mahtava idea ku törmäsin siihen!

    VastaaPoista