maanantai 12. joulukuuta 2011

Kattojen päällä on lunta, tonttu ei vain saa unta

Aattelin jakaa teille herkullisen taatelikakun ohjeen. Tää maistuu erinomaiselta jouluteen tai glögin kanssa, mutta ei missään nimessä sinä päivänä kun tää on just leivottu!
007
3 desiä vettä
2 desiä sokeria
1 paketti taatelia 
200 grammaa voita/leivontamargariinia
2 munaa
3½ desiä vehnäjauhoja
1 teelusikka soodaa
1 teelusikka leivinjauhetta
1 teelusikka vaniljasokeria

Ihan ekaksi kannattaa taatelilevy pilkkoa pienempiin osiin, koska joskus siellä saattaa olla kiviä. Sitten laita kattilaan aineet ennen ekaa sydäntä, keittele siinä ja muista olla varovainen, tää voi roiskua! Ohjeessa ei oo mainittu keittoaikaa, mää keitin noita 10 minuuttia. Seuraavaksi sekaan laitetaan voi, annetaan sen sulaa ja sitten seos laitetaan kulhoon jäähtymään. Kun seos on sitten jäähtynyt vähän niin vatkataan [mitä kauemmin sen parempi]. Sitten vielä vatkataan munat sekaan. 
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet eli noi viimesen sydämen jälkeiset! Lisää sitten ne seokseen nostellen varovasti. 

Voitele vuoka ja korppujauhota [skippaa tämä jos sullakin on silikonivuoka]. Uuni pitäis olla 200 asteessa, ja kakkua paistetaan ekaksi puoli tuntia uunin alatasolla, ja puolen tunnin jälkeen kannattaa kakun päälle laittaa leivinpaperi. Lämpötila pitäis laskea 175 asteeseen ja antaa kakun paistua vielä toiset puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti